mercat ubicació parades notícies aliments receptes trucs glosari
Mercat de Sant Gervasi

TRUCS I CONSELLS

PER CUINAR
 

Si vols accelerar la maduració dels tomàquets verds, posa'ls en una bossa de paper juntament amb una poma, i si ho fas fora del frigorífic molt millor.

Perquè la ceba no sigui tan forta en les amanides, talla-la com t'agradi i tira a sobre una mica de sucre. Deixa-la 15 minuts i renta-la.

Quan muntes les clares de l'ou a punt de neu si vols aconseguir que es mantinguin més fortes i durant més temps afegeix unes gotes de llimona.

Perquè el rovell quedi centrada en els ous cuits, cal introduir un cop l'aigua ja estigui bullint mantenint durant 11 minuts.

Traieu els formatges de la nevera com a mínim una hora abans de consumir-los i deixeu-los a temperatura ambient. Estaràn més tous.

Si vas a utilitzar només unes gotes de llimona, no l'obris, punxa-ho amb una forquilla, esprem el que necessitis i la resta es mantindrà en perfectes condicions.

Per evitar que l'olor de la col o de la coliflor s'estengui per tota la casa, tapa parcialment l'olla i posa damunt la tapadora una molla de pa mullat en vinagre.

Els ous ferrats queden millor i es trenquen menys si els treus de la nevera una estona abans de fregir-los.

Per aconseguir que els llegums quedin més tendres, tira la sal al final de la cocció.

Obre al llarg una barra de pa sencera i posa al damunt trossets de mantega i all picat. Posa-ho a daurar al grill i sorprèn a tots!.

Si vas a coure peix, recorda afegir un raig de vinagre o llimona a l'aigua. És el millor truc perquè romangui sencer, sense desfer-se durant la cocció.

Els pebrots fregits queden més sucosos si a la paella, a més de l'oli, poses també una mica d'aigua.

Si vols una guarnició exquisida, posa uns quants espàrrecs de marge en una paella amb unes gotes d'oli. Tapa'ls perquè salten molt i quan estiguin fets, els hi afegeixes la sal.

Perquè no ploris partint ceba, la peles i la fiques al congelador una estoneta, sense que arribi a congelar-se.

Perquè les albergínies no deixin anar aigua en fregir, quan les tallis posa-li sal per sobre i deixa-les suar durant una estona.

Els calamars quedaran tendres al fregir-los, si unes hores abans de ser utilitzats se submergeixen en llet i s'assequen després amb un drap.

Si ens hem passat a l'hora de posar sal a la sopa, es pot corregir posant el brou a bullir amb unes rodanxes de patata crua, aquestes absorbiran l'excés de sal.

Si en fer carn al forn, aquesta et queda massa seca, per evitar-ho cal introduir en el forn un got d'aigua durant la cocció.

Si necessita coure dos o més tipus de verdures diferents, aquestes s'emboliquen per separat en paper d'alumini i es couen en un mateix recipient.

Cloïsses sense sorra. Deixa-les diverses hores en remull en aigua amb sal. També pots submergir-les 15 minuts en aigua amb gas.

Perquè l'arròs blanc et quedi solt, afegeix a l'aigua de cocció unes gotes de llimona. No ho facis fins que l'aigua estigui bullint.

Perquè l'arròs amb llet estigui cremós un cop fet, afegeix tres o quatre cullerades de nata.

Perquè les patates pelades i tallades no s'enfosqueixin només s'ha de tenir-les submergides en aigua amb una mica de farina.Mercat de Sant Gervasi - Pl. Joaquim Folguera, 6 - Sarrià-Sant Gervasi - 08022 Barcelona - Tel. 93 4177874