mercat ubicació parades notícies aliments receptes trucs glosari
Mercat de Sant Gervasi

TRUCS I CONSELLS

PER CONSERVAR
 

Si vas a congelar carn picada, posa-la en una bossa de plàstic i aixafa. T'ocuparà menys espai i es descongelarà abans.

Quan congelis filets, peix o precuinats, recorda fer-ho per racions. Així podràs treure el que necessitis i es descongelarà abans.

Quan tinguis tomàquets madurs, perquè no es facin malbé, penja'ls al congelador. Els pots descongelar sota l'aixeta i la pell es desprèn sola.

Si compres pop fresc, hauràs de colpejar-lo perquè s'estovi. Això es pot evitar si primer el congeles i el descongeles després

La millor manera de que les carxofes es conservin diversos dies és posar-les en un got amb aigua, com si fossin flors

Per aprofitar el pa dur, s'embolica amb un drap humit i es deixa a la nevera un dia, abans de posar-lo a la taula s'enforna durant uns minuts i llest.

Si no s'ha d'utilitzar el bacallà que s'ha comprat, posar-lo en un envàs de plàstic amb una llimona, el més verda possible, així no s'assecarà i es mantindrà fresc.

Perquè l'oli et duri més temps net, quan fregeixis aliments arrebossats afegeix dues closques d'ou.- Perquè el julivert et duri més temps, talla les cues i deixa només les fulles en un pot de vidre obert dins de la nevera

Si volem conservar els plàtans madurs més temps els hem d'embolicar en paper de diari i els hem de ficar al calaix per a fruites de la nevera.

Quan l'oli de la nostra fregidora estigui brut però no cremat i per tant, amb possibilitats de seguir utilitzant-lo, posarem la fregidora a escalfar i quan estigui ben calent aquest oli, tirarem varies fulles d'enciam de la part de fora. Esperem que es fregeixin una mica i a continuació les retirem. Veurem que han deixat net l'oli i llest per a usar de nou.

Si vols accelerar la maduració dels tomàquets verds, posa'ls en una bossa de paper juntament amb una poma, i si ho fas fora del frigorífic molt millor.

No guardis els bolets en bosses de plàstic, ha de ser de paper i estar oberta ja que els bolets han de respirar.

Perquè els ous a la nevera no agafin olors fortes, guarda'ls en les seves caixes.

Guarda els ous amb les puntes cap avall per tal que els rovells quedin centrats.

Perquè el rovell quedi centrat en el ou cuit, cal introduir-lo un cop l'aigua ja estigui bullint.Mercat de Sant Gervasi - Pl. Joaquim Folguera, 6 - Sarrià-Sant Gervasi - 08022 Barcelona - Tel. 93 4177874